Радуновић: Инвестиције за лобирање не могу наићи на одобравање

 Црногорска влада издваја огромна новчана средства за услуге лобирања, упркос томе што друштво нема користи од тога, оцијенили су представници опозиције. Сматрају да у ситуацији када су грађани суочени са великом кризом, те инвестиције не могу наићи на одобравање.

Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић наводи да, у ситуацији када су грађани сукобљени са једном од највећих криза у последњих неколико деценија, инвестиције намијењене лобирању не могу наићи на одобравање.
– Налазимо се у сулудој ситуацији јер се парама грађана, који не желе да приступе НАТО-у, плаћају лобистичке фирме у Америци да стварају предуслове за приступ сјеверноатланском савезу. То је невјероватна ситуација коју само ауторитарни режими, као што је режим Мила Ђукановића, приређују својим грађанима – истакао је Радуновић.
Влада Црне Горе је током 2010. и 2011. године уплатила 1.226.000 америчких долара вашингтонској фирми Пејџ Рифа за услуге лобирања. Средства су утрошена на организацију састанака Мила Ђукановића и Игора Лукшића са америчким званичницима и учешће на међународним форумима посвећеним проширењу НАТО-а.
 
 
(ДАН, 16. 03. 2012.)Датум: 17.03.2012
Close
Close