Булајић: Да нас заобиђу све варијанте војних савеза

Републикански сенатор Ричард Дик Лугар предложио је закон којим тражи да предсједник САД-а Барак Обама на мајском самиту НАТО-а у Чикагу изложи „јасан план" за пријем Црне Горе у западну војну алијансу.

Потпредсједник Нове српске демократије Страхиња Булајић рекао је да је став те странке о приступању Црне Горе НАТО „свакако познат домаћој и међународној јавности".

-И даље мислимо да Црна Гора са 620.000 хиљада становника и са површином од око 14 хиљада квадратних километара не представља никоме никакву војну опасност, али ни спољнополитичко и безбједносно окружење Црне Горе не указује да било ко из региона представља војну опасност по Црну Гору. Такође, познат је наш став да је Партнерство за мир сасвим довољан оквир, те да је војна неутралност једино прихватљива и разумна варијанта-рекао је Булајић.

Он је рекао да би најбоље било за народ и Црну Гору да нас заобиђу све варијанте војних савеза, ма са које стране долазиле.

-Било би нам драже да амерички сенатори доносе законе из области науке, спорта, здравља, унапређења квалитета живота особа са посебним потребама и многим другим законским пројектима, а у којима предвиђају и мјесто и за Црну Гору. На таквим законским пројектима били би им више него захвални-навео је Булајић.
 (ДАН, 12. 03. 2012.)
Датум: 12.03.2012
Close
Close