Радуновић: Покушали да од ЕУ прикрију дјеловање АНБ-а

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић истакао је да није изненађен потезом Владе да у прилогу извјештају Европске комисије не наведе број запослених у Агенцији за националну безбједност (АНБ), јер је неконтролисана и недемократска тајна служба један од стубова режима.
Коментаришући то што у Владином прилогу послатом у Брисел постоје подаци о броју запослених у 52 државна органа, али не у АНБ, Радуновић нам је рекао да је раније саопштавано колико је људи у тој служби.
- Према документу којим се утврђује национална заступљеност у свакој од државних институција, мислим да се ради о нешто преко 400 запослених, а вјерујем да су само три запослена у АНБ српске националнсти. Мој лични став је да су људи из власти жељели да склоне из фокуса интересовања и Европске комисије и домаће јавности организацију те службе и њено дјеловање. Мислим да је то разлог што у у Владином прилогу за извјештај Европске комисије нема броја запослених у АНБ – нагласио је Радуновић.
Према Владином прилогу, укупан број запослених у 52 државна органа је 10.512, а предњаче Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, Министарство одрживог развоја, Управа полиције и Управа за шуме. У том документу, достављеном службеницима Европске комисије у Бриселу, извршна власт ипак није навела податке о броју запослених у Агенцији за националну безбједност.
- Мислим да је то намјерно прескочено, јер се власт труди да прође незапажено да број запослених у Агенцији, ако се гледа демократским аршинима, не одговара ономе што су потребе у односу на број становика Црне Горе. То је суштина – навео је Славен Радуновић.
 


(ДАН, 11. 03. 2012.)
Датум: 12.03.2012
Close
Close