Алексић: Власт прави заокрет од европских интеграција

 Упркос томе што је до одлуке о додјељивању датума преговора за чланство у Европској унији остало нешто више од три мјесеца, чини се да Влада није учинила помак у борби са организованим криминалом и корупцијом. 

У Новој српској демократији нијесу оптимисти када је у питању започињање преговора са ЕУ.
– Зна се да је актуелна власт срасла са криминалним структурама и да се налази у канџама организованог криминала. Врло је тешко да се режим, који тако функционише 20 година, одлучи да раскине са тим јер би то било сијечење гране на којој сједи – истакао је посланик Нове српске демократије Будимир Алексић.
Сматра да је услов за обрачун са криминалом смјена власти и демонтажа постојећег система. 
– Ако се жели обрачунати са криминалом, власт мора себи да поткопа темеље, што је радикална одлука и није за очекивати да ће се десити. Имајући то у виду извјесно је да нећемо добити датум преговора – нагласио је функционер Нове.
Додаје да су утемељене примједбе аналитичара који кажу да власт прави заокрет од европских интеграција ка другим дестинацијма. 
– Видимо да окрећу поглед ка Ирану и Азербејџану, културама које су у директном сукобу са западном цивилизацијом – оцијенио је Алексић.
 
 
(ДАН, 05. 03. 2012.)Датум: 06.03.2012
Close
Close