Лабудовић: Сукоби ДПС-а и СДП-а су мијешање карата уочи избора

 Опозиција сматра да СДП, последњим јавним наступима њиховог предсједника Ранка Кривокапића припрема терен за самосталан наступ на парламентарним изборима и покушава да са себе скине терет хипотеке грешака ДПС-а.

Потпредсједник Нове српске демократије Емило Лабудовић нагласио је у изјави за „Дан” да је Црна Гора можда већ у зони и кад избори и не би били пријевремени. Он сматра да је парламент у последњој години мандата и да се полако улази у зону редовног бирања.
 
– Фингирани сукоби ДПС-а и СДП-а у ствари су мијешање карата уочи тих избора, јер сва је прилика да ће на они ићи свако за себе. Врло је могуће да постоје поруке потенцијалним бирачима типа „ето, можемо без њих, јер нијесмо исти као они”, зато што је за СДП сада врло важно направити дистанцу и препоручити се као бољи члан коалиције. Сада су наводно они били против приватизација, против продаје ЕПЦГ. Свеједно је када ће избори бити, у јуну, октобру, или на прољеће идуће године, то у принципу не мијења ништа – оцијенио је Лабудовић. 
Прошли парламентарни избори одржани су марта 2009. године, а и они су били пријевремени. Влада и ДПС скраћивање мандата образложили су тада „сузбијањем економске кризе и убрзањем процеса европских интеграција”. 
 
 
(ДАН, 04. 03. 2012.)Датум: 04.03.2012
Close
Close