Радуновић: Рачунаре купити онима који знају да их користе

Податак да је Влада Црне Горе потрошила 21 000 еура на 30 и-Пад рачунара како би олакшала рад премијеру, министрима и бројним савјетницима, можда и не би завриједила толико пажње да се неке раније пуно веће инвестиције у информатичко описмењавање о трошку пореских обевезника нијесу показале узалудним или нијесу послужиле сврси.
Они скептични да дио Владе уопште зна да барата и са лаптоповима на редовним сједницама, још теже могу да замисле њихове прсте на технолошки софистициранијим таблет рачунарима са тач скрином.
Да ли ће зато проћи додатну обуку, питање је на које у ресорном министарству нијесмо успјели да добијемо одговор.
Колико су улагања у набавку нових информатичких помагала за потребе Парламента и Владе са једне стране нужна, а колико у пракси показују оправданост, питали смо посланика опозиционе Нове српске демократије Славена Радуловића, који каже како има рационалан став.
"За људе који знају да користе рачунаре је нормално да им се купи. То се односи и на представнике владе и на посланике јер то просто доприноси квалитету њиховог рада. Међутим, ако постоје министри и посланици који се не служе рачунарима у свом раду то је онда бачен новац. Наравно, ја знам да је у административном смислу раздвојити људе који знају и оне који не знају да користе рачунар, али за тако нешто треба имати мало личне одговорности и онда, ако се већ не служите модерним информатичким средствима предложићете да се та средства преусмјере некоме коме требају", казао је Радуновић.  
 


(Радио Слободна Европа, 28. 02. 2012.)
Датум: 29.02.2012
Close
Close