Лабудовић: Устав промијенити у многим сферама

Предсједник Владе Игор Лукшић почеће сјутра разговоре са представницима опозиције о промјенама Устава, које захтијевају институције Европске уније, а Нова српска демократија и Покрет за промјене тврде да неће одустати од својих захтјева.
Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић, члан Одбора за уставна питања Скупштине, истакао је у изјави за „Дан” да та партија остаје при ранијим захтјевима по питању промјене највишег правног акта.
– Тим прије што је и пракса показала да се Устав мора мијењати, мишљења смо да га треба промијенити у многим сферама, јер је донијет једнострано и на брзину. Нећемо изаћи у сусрет захтјевима владајуће структуре, ако они стално игноришу наше – подвукао је Лабудовић.
Он је рекао да је сада најбоље да се ствари сагледају и види које је то најбоље рјешење, па да се покрене поступак измјене Устава.
– Није у питању само однос власти према опозицији, већ једног дијела грађана према другом дијелу грађана. Дјелови Устава који грађане држе у неравноправном положају хитно се морају измијенити, а то су, у првом реду, симболи државе и службени језик – прецизирао је Лабудовић.
 


(ДАН, 20. 02. 2012.)
Датум: 21.02.2012
Close
Close