Алексић: Брајовић најбруталнији министар послије Капичића

 Министар унутрашњих послова Иван Брајовић изјавио је да СПЦ мора бити регистрована у Црној Гори како би њени свештеници који немају црногорско држављанство могли да добију дозволу за боравак у држави.

Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић сматра да Брајовићева изјава показује да он врши идеолошки прогон СПЦ, њеног свештенства и вјерника. 
– Оваквог односа према цркви није било од времена Јова Капичића. Брајовић је најбруталнији министар унутрашњих послова послије злогласног Капичића – казао је Алексић.
Истиче да је Брајовићево инсистирање на регистрацији понижавајуће за СПЦ, јер та црква постоји од 1219. године.
– СПЦ је постојећа и дејствујућа, па нема потребе да се региструје као новоосноване вјерске заједнице. Регистрација је предвиђена за цркве које се појављују овог момента, и у свим државама је тако, само се у данашњој Црној Гори ради мимо свијета – нагласио је Алексић.
Додаје да Брајовићеве ријечи доказују његове зле и опаке намјере према СПЦ.
– У овом случају није ријеч о праву, већ о политичком прогону. Брајовић својим ставовима показује право лице своје странке и идеологије којој припада, а чији је главни циљ вршење притиска на СПЦ – закључио је посланик Нове.
 
 
(ДАН, 19. 02. 2012.)Датум: 19.02.2012
Close
Close