Ђукановић: Власт се окреће Ирану и Азербејџану

 Нова српска демократија оцјењује да више примјера показује да главни људи црногорског режима нијесу заинтересовани за европске интеграције, па чак ни за било какво партнерство са водећим европским и свјетским државама. Умјесто тога, долази до наглог напретка у односима црногорске власти са Исламском Републиком Иран и Азербејџаном, па се чак и на режимским штампаним и електронским медијима врши промоција пропагандних материјала иранске државе. Са друге стране, на тим медијима, који опстају само због тога што их одржава режим, нијесмо могли видјети ни један кадар нити прочитати слово о прослави Дана државности Србије, иако у Црној Гори живи много више Срба него Иранаца или Азербејџанаца. Јавни сервис, који у огромном проценту плаћају и Срби, није се сјетио да позове у госте амбасадора Србије, али је зато некоме пало на памет да ради репортаже и емитује пропагандни материјал из Исламске Републике Иран.

 
Наравно, изненадна љубав која се јавила између црногорског, иранског и азербејџанског режима биће искоришћена да се обаве неке мутне радње. 
 
Према информацијама са којима располажемо, управо су одређене структуре блиске црногорском режиму успоставиле однос са Исламском Републиком Иран  у правцу пробијања санкција под којима је ова земља већ извјесни период. Људи из врха црногорске власти, који су дио организованог криминала, њихови банкари и слични партнери имају богато искуство још од времена италијанских ,,туриста'', шверца цигарета, наркотика, оружја, љекова, прања прљавих пара, а то су све вјештине које су данас потребне у пробијању санкција и блокада под којима се налази Исламска Република Иран. Као што су својевремено  разни криминалци снабдијевали робама Црну Гору кад је била под санкцијама, тако данас криминалци из црногорске власти виде интерес у пробијању блокада у којима се налази Исламска Република Иран. Наравно, не треба искључити ни повратно дејство - да након брзе промјене власти у Црној Гори и суочавања појединаца из режима са правном државом неки од њих, који данас ,,задужују'' вође Ирана, можда у тој земљи или Азербејџану потраже склониште скривајући се од независног и професионалног судства и тужилаштва. 
 
Нова оцјењује да овакви потези нијесу у интересу Црне Горе нити ће грађани имати корист од тога, само ће профитирати неколицина људи из врха режима и њихови партнери из свијета криминала. 
 
 
 
Милутин Ђукановић, предсједник ИО Нове српске демократије
 Датум: 19.02.2012
Close
Close