Радуновић: Лукшић да каже шта очекује од Скупштине

Премијер Игор Лукшић иницирао је одржавање ванредне сједнице Скупштине за 28. фебруар, на којој би се расправљало о „предлогу одлуке о накнадном потврђивању одлуке о преузимању дуга КАП-а према Дојче банци, са предлогом закључака”, а опозиција га је оптужила да је одустао од најављене иницијативе да се гласа о повјерењу Влади.
Опозиција је најавила да ће тражити да њена иницијатива да се гласа о неповјерењу Влади такође буде на дневном реду сједнице 28. фебруара, с тим што Нова српска демократија и ПзП траже одређене дораде у њеном тексту.
Посланик Нове Славен Радуновић рекао је „Дану” да та партија неће дозволити да се лопта из дворишта Владе пребаци у двориште Скупштине. Он је рекао да је Нова потписала иницијативу за неповјерење Влади, али да је потребно да се она доради.
– Премијер Лукшић мора да буде јасан шта очекује од Скупштине, и да ли је ово практично провјера повјерења за овај и за евентуално све остале поступке Владе. Ако се ради о поступку провјере повјерења, то би ме радовало као опозиционара, јер мислим да би у том тренутку било великих шанси да Влада падне. Уколико је само пребацивање лопте у двориште Скупштине, онда ћемо повући адекватне потезе да то не дозволимо – казао је Радуновић.
-Очито је да је премијер Игор Лукшић процијенио да је за опстанак његовог кабинета повољније да опозиција постави питање неповјерења Влади него да он одржи оно што је обећао и постави питање повјерења у Скупштини – истакао је Радуновић.
 


(ДАН, 14. 02. 2012.)
Датум: 15.02.2012
Close
Close