Радуновић: Чекамо Лукшића

Опозиционе партије спремне су да чекају још данас да премјер Игор Лукшић одржи обећање и иницира гласање о повјерењу Влади.
Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић истакао је у изјави за „Дан” да опозиција чека да премијер Игор Лукшић испуни оно што је рекао на конференцији за медије у четвртак и да иницира гласање о повјерењу Влади.
Влада је у четвртак одлучила да преузме 22 милиона еура кредита који је КАП узео од Дојче банке. Против те одлуке били су министри из СДП-а, а премијер је најавио да ће упутити Скупштини иницијативу да се изјасни о повјерењу Влади када је у питању КАП и вођење економске политике. У Лукшићевом кабинету ни јуче нијесу могли рећи хоће ли, и када, бити поднијета иницијатива парламенту.
Како је најавио Радуновић, ако Лукшић не поднесе иницијативу, онда ће опозициони посланици најкасније у понедјељак вече прикупити довољан број потписа да поднесу иницијативу за хитно засједање парламента и да се гласа о неповјерењу Влади.
– То може да буде урађено у року од неколико дана, и ако у понедјељак вече прикупимо потписе, што мислим да неће бити никакав проблем, онда у најкраћем могућем сценарију предсједник Скупштине треба да закаже сједницу. Наравно, мораћемо да сачекамо да се смири временска ситуација, да се очисте путеви и да сви посланици могу да дођу – навео је Радуновић.
Оцијенио је да је Лукшићева најава у четвртак била и помало емотивна јер није добио подршку министара из СДП-а. Навео је да су у ДПС-у очито сагледали ситуацију, пребројали посланике и видјели да немају довољно подршке.
– Њима је кориснија варијанта да опозиција тражи неповјерење Влади. Нама је жао што је посланик СНП-а Александар Дамјановић, након што је чуо да је Лукшић поменуо тестирање повјерења, онако хитро реаговао и предожио да ми поднесемо иницијативу за изгласавање непровјерење Влади. Наиме, много нам је теже да изгласамо неповјерење Влади ако ми поднесемо иницијативу него ако то уради сама Влада – нагласио је Радуновић.

 


(ДАН, 13. 02. 2012.)
Датум: 14.02.2012
Close
Close