Лабудовић: Нико не обраћа пажњу на пљачку имовине РДЦ-а

Када би се на једну гомилу скупило све метално што је са објеката Радио-дифузног центра (РДЦ) нестало и уништено у протеклим деценијама, нека мања топионица бакра имала би пуне руке посла.
Нешто је, као читави предајници чија се тежина мјери тонама бакра, нестајало из магацина вољом шефова и директора, а значајан дио и вољом и одважношћу лопова који сваки дан посјете неки од 130 објеката овог државног предузећа.
за посланика Нове српске демократије Емила Лабудовића, који је недавно у парламенту скренуо пажњу на дио ове приче, несхватљив је тако немаран однос према “вриједној имовини у коју су генерације грађана улагале велики новац”.

"То су некада као вриједну државну имовину чували наоружани стражари. Годинама уназад- не да нико не чува него се то уништава као да је туђе. Средњеталасни предајник на Плавници је потпуно десеткован. Све што је ваљало и од бакра је очерупано и однесено. И други средњеталасни предајник код Пљеваља потпуно је демолиран", каже Лабудовић.
Он је, како каже, писао надлежном министру Вујици Лазовићу, али није добио “ваљан одговор”.

"Из министровог одговора је јасно да он жели да каже да се то њега не тиче, односно да се то односи на период прије њега. Исто тако је јасно да су му одговор писали они који желе да се све ово сакрије. Свакако ће доћи вријеме да неко одговара за оволики немар према државној имовини, па ћемо видјети шта је ко чинио", каже Лабудовић.
Најбоља илустрација како се имовином РДЦ-а газдовало у протеклим деценијама је жичара која је требало да повеже Међувршје и предајник Штировник на Ловћену.
За посланика ЛАбудовића је необјашњиво да се потпуно изгуби траг толико вриједној и крупној ствари.
-То је жичара дужине 900 метара са комплетном опремом. Како је она могла да нестане у простору и да је нема ни у папирима, то мора неко да објасни. То је вриједност која се мјери милионима и за то неко мора да одговара.
 


(Вијести, 06. 02. 2012.)
Датум: 06.02.2012
Close
Close