Лабудовић: Хапшења у домену политичког вица

 Опозиционе партије не вјерују да би премијер Игор Лукшић био у стању да, водећи борбу против организованог криминала и корупције, процесуира и своје партијске другове из ДПС-а. Поручују премијеру да промијени посао ако није свјестан да би због неефикасне борбе против организованог криминала поново могао бити заустављен пут Црне Горе ка Европској Унији.

За функционера Нове српске демократије Емила Лабудовића питање хоће ли се премијер одважити да крене са хапшењима партијских другова је у домену политичког вица. Тврди да је Лукшић доведен са задатком да амортизује анимозитет који унутрашња и спољна јавност имају према његовим политичким менторима и претходницима.
 
-Он је, на нивоу лажног пророка доведен да пружи наду и одложи неминовност, а то је политичка егзекуција над онима који су уназадили Црну Гору у претходних 20 година за читав вијек. Ако Лукшић икад искочи из оквира који му је задат, истог момента ће завршити као и многи прије њега који су то пробали, каже Лабудовић.
 
Како је додао, не може ДПС да реконструише нико из те партије, већ је неопходна генерална оправка система.
 
-Први и основни услов је да ова власт оде у историју. Тек када прођу кроз чистилиште звано опозиционо дјеловање, и кад у ДПС-у отпадну они који су партију користили као тркачког коња у бесомучној трци за приватним богаћењем, тада могу да се понашају као нормална грађанска партија која би могла води рачуна и о интересима других. До тада, од тога нема посла, закључује Лабудовић.
 
 
(ДАН, 03. 02. 2012.)Датум: 04.02.2012
Close
Close