Радуновић: Избор Јеремића важан за читав регион

Званична Црна Гора је најавила да ће подржати кандидатуру српског министра спољних послова Вука Јеремића за мјесто предсједника Генралне скупштине Уједињених нација. Ова подршка је услиједила након више сукоба на релацији црногорске и српске дипломатије, а чији су поводи углавном били другачије гледање на односе у региону.
У Новој српској демократији поздрављају овакав чин црногорске дипломатије, јер према ријечима Славена Радуновића иначе члана скупштинског одбора за међународне односе, супротним ставом би Влада, како каже демонстрирала непријатељство према Србији.
"Зашто не би у неким нормалним околностима подржали колегу из региона јер његовим избором на тако значајно мјесто добија читав регион. То би био здрави начин размишљања и онај други, важнији као мотив Министарства спољних послова Црне Горе, а то је да би одлуком да не подрже господина Јеремића изазвали опет озбиљне реакције у самој Црној Гори и морали да објашњавају својим грађанима, медијима и свим осталима зашто то нису урадили. То би био још један доказ политике нерпијатељства према Србији. Онда су изабрали лакши и логичнији пут, када је ово у питању", оцјењује Радуновић.
 


(Радио Слободна Европа, 30. 01. 2012.)
Датум: 31.01.2012
Close
Close