Радуновић: Вуксановић последња линија одбране

Именовање Божидара Вуксановића на мјесто вршиоца  дужности директора Управе полиције (УП) је активирање последње линије одбране око бившег премијера и његове интересне групе, оцијенио је  потпредсједник Нове српске демократије, Славен Радуновић.
“Сигуран сам да ни ова последња линија одбране неће издржати притисак грађана жељних правде, једнакости, слободе и услова достојних за живот  човјека”, рекао је Радуновић агенцији МИНА.

Коментаришући наређење Вуксановића, који је послао организационим јединицама депешу да се паркирају сви аутомобили који нису у званичном возном парку службе, Радуновић је навео да је то добар маркентишки  потез, “за који је знао да ће бити општепоздрављен”.

“Сигуран сам да он неће бити усамљен и да ће Вуксановић у многим сегментима имати успјеха. Пуно ће ‘не(п)овлашћених‘ криминалаца завршити иза решетака, како би статистика била задовољена. Зато је он и био  фаворит шефа режима за ову функцију“, рекао је Радуновић.

Говорећи о најави директора полиције да ће припадници службе проћи безбједносну провјеру како би се утврдило да ли неко од њих има везе са криминалним миљеом, Радуновић је казао да је то скретање пажње јавности са чињенице да је Вуксановић постављен због своје лојалности према Демократској парији социјалиста (ДПС) „и њеном шефу“.

То је, како је казао, одговор ДПС-а на потребу да ту функцију покрива страначки неострашћена и неангажована личност.

„Зато најављене безбједносне провјере врло лако могу да се претворе у ново испитивање подобности припадника полиције, како би се обезбиједио повољан кадровски амбијент за успјешно испуњење Вуксановићеве мисије – пружање ’мртве страже’ интересима (Мила) Ђукановића и њему најближих  људи“, појаснио је Радуновић.

 


(Агенција МИНА, 22. 01. 2012.)
 
Датум: 23.01.2012
Close
Close