Радуновић: Тешко је правити паралелу између Црне Горе и Словеније

Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић сматра да је тешко правити паралелу било које двије земље, када је у питању процес европских интеграција, посебно између Словеније и Црне Горе.
– Када је приступила ЕУ, Словенија је била толико развијена колико Црна Гора неће бити ни у следећих 20 година. Имала је да одради доста лакши посао између осталог и због политичке ситуације – казао је Радуновић.
Коментаришући случај Хрватске, истакао је да се она не може поистовјетити са нашом државом.
– Хрватска је имала пар моћних европских земаља које су је фаворизовале у овом процесу. Те земље су имале национални интерес да Хрватска што прије уђе у ЕУ – навео је функционер Нове.
Према његовом мишљењу Црна Гора не показује вољу да се озбиљно позабави проблемима и задацима које је Европа поставила, а као главни наводи борбу против корупције и организованог криминала.
– Хрватска се ухватила у коштац са организованим криминалом и корупцијом за шта Црна Гора, како ствари стоје, није спремна. Испунили смо све услове осим тог који директно тангира оне који жаре и пале земљом, намјерно не желећи да испуне тај услов јер се односи на њих и њихове најближе пријатеље – поручио је Радуновић.
 


(ДАН, 20. 01. 2012.)
Датум: 23.01.2012
Close
Close