Радуновић: Превлаку су предали Хрватској

У Министарству вањских послова Хрватске немају никаквих информација када ће бити настављени разговори са Црном Гором о рјешавању питања границе на Превлаци.
– Засад немамо никаквих информација када би могло доћи до састанка делегација Хрватске и Црне Горе о питању Превлаке – речено нам је у Влади Хрватске.
Иако су од договора тадашњих премијера Мила Ђукановића и Иве Санадера да ово питање ријеши међународни суд правде прошле скоро четири године, данас ни од црногорског Министарства вањских послова и европских интеграција нијесмо успјели добити никакву информацију када очекују наставак разговора.
Из опозиције упозоравају да овакво одуговлачење значи да је Превлака практично већ поклоњена Хрватској.
За потпредсједника Нове српске демократије Славена Радуновића питање границе на Превлаци између Црне Горе и Хрватске није техничко већ чисто политичко.
– Бојим се да је та одлука већ донесена и да је Црна Гора, оличена у њеном доскорашњем апсолутном господару Милу Ђукановићу, пристала да преда Превлаку Хрватској. Према информацијама којима располажем, а провјерио сам их љетос током обиласка Превлаке, тамо је у пуној функционалности Република Хрватска, са заставама, са њиховим локалима и закупцима плажа. Превлака је, дакле, потпуно у функцији Хрватске – истиче Радуновић.
Тврди да очигледно нема ништа од приче да ће Превлака бити заједничка зона коју ће да користе привредници обје државе.
– Договор између Ђукановића и Иве Санадера био је да се питање границе не ставља на дневни ред, већ да вријеме и прашина падну преко тих проблема и да грађани Црне Горе забораве на тај важни сегмент односа двију држава. Ми из Нове нећемо заборавити на тај проблем и на отимање дијела територије Црне Горе. Стално ћемо на то подсјећати и Ђукановића и све остале у Црној Гори који су надлежни за рјешавање тог питања – поручио је функционер Нове.
 


(ДАН, 10. 01. 2012.)

 
Датум: 11.01.2012
Close
Close