Радуновић: Наша прва побједа је уједињење народа

 Опозициона колиција “Боља Црна Гора” већ је постигла први циљ јер, како су саопштили њени представници, народ више не прича о страначким, националним, религиозним и осталим разликама.
Носилац листе уједињене опозиције у Главном граду Невен Гошовић сматра да Подгорица има шансу да се развија као економски јака, урбанистички уређена, комунално опремљена, културно богатија, еколошки чиста и демократски снажна. Он је на конференцији за новинаре рекао да је такав Главни град визија коалиције Боља Подгорица – Боља Црна Гора, али и реална могућност, и да за то имају свеобухватан изборни програм, способне и поштене људе и демократски потенцијал.Гошовић је казао да Боља Подгорица значи изградњу мини обилазнице са мостом преко Рибнице, рециклажног центра, новог градског колектора за пречишћавање отпадних вода.
“Изградњу саобраћајне обилазнице у циљу измјештања транзитног саобраћаја из центра Зете, изградњу и модернизацију појединих булевара и саобраћајница, завршетак градње градског стадиона, изградњу спортске сале “Веглаци-Зета”, градског позоришта, вртића, основних и средњих школа”, навео је Гошовић.
Он је казао да ће посебна пажнаја бити посвећена равномјерном развоју града, додајући да су активан однос према потребама приградског и сеоског становништва и унапређење комуникације са градом предуслови који морају бити остварени ради смањења концентрације становништва у граду и враћања живота селу.
Циљ уједињене опозиције у Главном граду је снажење солидарности и бриге за сваког грађанина, па ће, како је рекао Гошовић, одмах почети градњу домова за старе и отварање народних кухиња за најсиромашније. “Кључно питање у Црној Гори је питање економије, нових радних мјеста и стандарда грађана”, истакао је Гошовић.
Према ријечима представника Нове српске демократије Славена Радуновића, прва велика побједа је већ подстигнута.
“Вријеме ће показати да је то, дугорочно гледано, највећа побједа. Ујединио се народ”. Он је казао да су представници политичких партија које чине коалицију Боља Црна Гора, послушали глас грађана, да су све разлике и дилеме остављене по страни и да ће бити разматране у неко “срећније вријеме”.
“Мисија коалиције Боља Црна Гора је већ постигла први циљ. Народ више не прича о страначким, националним, религиозним и осталим разликама. Постајемо оно што смо увијек и требали да будемо –једни другима најближи”, казао је Радуновић. Он је рекао да једино политичари из владајуће колаиције покушавају да наметну те теме. “Своју безизлазну позицију желе да поправе свађајући сопствени народ. Овај пут им то неће поћи за руком”.
“Пуно наших прјатеља и рођака, у претходним годинама, своје повјерење давало је људима који су до сада водили Црну Гору. Многи од њих су искрено вјеровали да тиме чине добро себи и својим ближњима”, рекао је Радуновић. Он је навео да је један од њих недавно дошао да се учлани у НОВУ, показујући чланску карту Демократске партије социјалиста (ДПС). Према његовим ријечима, то што су ти људи, који су некад гласали ДПС, данас уз коалицију уједињене опозиције њихова је врлина, а не слабост и тако и треба да се осјећају. У коалицији Боља Црна Гора их, како је казао, тако и доживљавају јер “сви чинимо тим који ствара Бољу Подгорицу – Бољу Црну Гору”.
Борис Марић из Покрета за промјене позвао је грађане да у што већем броју изађу на изборе и допринесу спровођењу идеје стварања демократског амбијента и демократске власти. Он је казао да парламент Главног града није имао адекватну улогу у досадашњем вршењу власти. “Зато што је градски парламент био искоришћен да задовољи форму онога што је била суштина осионог понашања једног човјека. Због тога смо зацртали да ћемо се борити, истрајати и успјети да наметнемо политику дијалога”, рекао је Марић.
Он је казао да опозиција неће правити једнопартијске већ мјешовите комисије, када је у питању било који сегмент управљања Главним градом. “Било да се ради о запошљавању, расподјели станова, уговарању инфраструктурних пројекта,а располагање градским грађевинским земљиштем”.
У опозицији знају да у градској управи постоји велики број професионалаца, односно људи који знају да раде свој посао. “Нама такви људи требају и вјерујемо да ће они свој израз добити и послије 23. маја, када коалиција Боља Подгорица - Боља Црна Гора да тај демократски замајац и покаже како може да се ради и понаша у Скупштини Главног града”, рекао је Марић.


(Агенција МИНА, 10. 05. 2010.)
 
Датум: 11.05.2010
Close
Close