Алексић: Не може црква да се уједињује са антицрквом

 Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић каже за „Дан” да је несхватљиво како једна партија може да се мијеша у канонски поредак и унутрашње устројство цркава и вјерских заједница. Казао је и да је апсурдно још и да то ради партија лијеве оријентације, која је чланица Социјалистичке интернационале.

– Ко год зна унутрашњи поредак цркве, зна да је немогуће да се црква уједињује са нечим што је антицрква. То је и неодрживо, јер не могу се уједињивати ватра и вода. Имајући то у виду, иницијатива ДПС-а је потпуно промашена, апсурдна и то никако не може бити дугорочни поредак – рекао је Алексић. 
Он даље наводи да је очигледно да постоје јасне „политичке и политикантске” намјере које се крију иза овакве иницијативе ДПС-а. 
– Оне се прије свега односе на покушај да се изврши притисак на цркву, јер ова власт и влада на начин тако што врши притисак. Најновији примјер је Црногорска академија наука и умјетности, што показује недемократски карактер црногорског режима. У питању је једна потпуно бесмислена идеја ДПС-а, која у старту бива одбачена од озбиљних људи – подвукао је Алексић.
 
 
 
(ДАН, 08. 01. 2012.)Датум: 08.01.2012
Close
Close