Радуновић: Преговарач Пејовић ће чувати Ђукановићеве интересе

 Црногорски амабасадор при сједишту Европске уније у Бриселу Александар Пејовић биће главни преговарач са ЕУ, најавио је јуче премијер Игор Лукшић, истичући да ће Влада у четвртак то и формализовати. 

Именовање Пејовића, посланик Нове српске демократије Славен Радуновић види као наставак кадровске политике коју последњих дана манифестује Влада послије вијести ко ће да замијени Вељовића и Јоковића.
– Ово само употпуњује мозаик довођења људи који су спремни да до краја чувају интерес Мила Ђукановића и његовог најближег окружења. Мислим да амбасадор у Бриселу није човјек који има довољан политички и грађански ауторитет да би могао на прави начин да координира преговоре са ЕУ, јер као што је познато, у тим преговорима потребне су брзе реакције свих институција, па човјек кога готово нико у Црној Гори не познаје тешко да ће моћи да руководи процесом. Мислим да је више изабран као неко на кога ће моћи да се утиче када на дневи ред дођу ствари које треба склонити из фокуса интересовања, и који је спреман да се потпуно ставу у функцију интереса људи који руководе Црном Гором – каже Радуновић. 
 
 
 
 
(ДАН, 28. 12. 2011.)
 Датум: 28.12.2011
Close
Close