Радуновић: Срби могу да носе тробојку

Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић појаснио је да Срби у Црној Гори могу без последица да носе тробојке, али да када истичу државну заставу Србије, морају уз њу да имају и државну заставу Црне Горе.
Поводом неразумијевања одредби новог закона о јавном реду и миру, будући да су се последњих дана чули разни коментари, Радуновић је саопштио да се закон односи искључиво на истицање симбола друге државе.
– Када се ради о Србима, они практично, по овом закону, не би смјели да носе државну заставу Србије а да уз њу немају и државну заставу Црне Горе. Срећом, како су Срби стари народ и имају пуно својих симбола, потпуно слободно и без икакве могућности да их било ко казни, могу да носе тробојку са четири слова "с", народну заставу тробојку без апликација, или било какву тробојку, осим оне која је и званична застава Републике Србије. Да би носили заставу Србије, по овом акту, морали би, ако не желе да крше закон, да уз њу имају и државну заставу Црне Горе – прецизирао је Радуновић.
Он је нагласио да је Влада Црне Горе и овај закон очигледно предложила како би се наставила дискриминаторна политика и како би се утицало на Србе да мање истичу своје симболе.
 

 


(ДАН, 25. 12. 2011.)
Датум: 25.12.2011
Close
Close