Радуновић: И Америка јасно упозорила на криминал

 Сједињене Америчке Државе, баш као и Европска унија, уочавају да су организовани криминал и корупција највећи проблеми у Црној Гори и од надлежних очекују конкретне резултате. То су саопштили представници опозиционих партија, коментаришући поруку амбасадорке САД Су Кеј Браун, која је у интервјуу за „Дан” истакла да се грађани Црне Горе морају заштитити од криминала.

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић рекао је да се могло очекивати да од амбасадорке САД чујемо поруке сличне онима које су упутили и званичници земаља ЕУ.
– То је порука да су организовани криминал и корупција препознати као неки од највећих проблема у Црној Гори. Нешто коначно мора да се уради на рјешавању проблема због којег грађани Црне Горе не могу да изађу из кризе, посебно економске. Привилеговани појединци, кроз корупционашке послове, приграбили су огромно богатство у Црној Гори и онемогућавају нормалан развој привреде – тврди он.
Сматра посебно битном поруку америчке амбасадорке да грађани Црне Горе морају бити заштићени од организованог криминала.
– То је у ствари позив званичној Црној Гори, посебно њеним правосудним и истражним органима, да се коначно ухвате озбиљно у коштац са проблемом организованог криминала и корупције. То је и позив да прекину са праксом да неке од носилаца криминала у региону називају пријатељима и на тај начин подстичу развој криминалних организација у земљи и окружењу – наглашава Радуновић.
 
 
 
(ДАН, 17. 12. 2011.)Датум: 18.12.2011
Close
Close