Ђукановић: Срамотно саопштење ДПС-а

Функционер Нове српске демократије Милутин Ђукановић сматра да одавно није било срамотније изјаве на нашој политичкој сцени од саопштења ДПС-а.
-Тешко да било ко са елементарном логиком може разумјети зашто се дигла толика џева око телефонских листинга Дарка Шарића и наводне компромитације премијера и министра, кад се истовремено њихова партија зори везама са Кељмендијем. Свакоме је јасно да се ради о лицима истог или сличног кова и послова. Наиме, ДПС није ни најмање стид да јавно призна како им на част служи лик и дјело познатог косовског криминалца Насера Кељмендија. Пројекат претварања Републике Црне Горе у приватни феуд и главно европско легло шефова организованих криминалних банди био је снажно финансиран од стране наркомафије, чији шефови воле да за себе кажу како су трговци и угледни бизнисмени. Чак и чувени Пабло Ескобар никад није признао да је шеф наркобанде која је произвела и продала на стотине тона дроге и убила на хиљаде људи, већ је упорно тврдио да је он трговац и патриота, рекао је Ђукановић.

Слично и Насер Кељменди, како он наводи, тврди да је трговац који је напокон досањао патриотски сан о црногорској независности.

- Тај живописни лик европских манира, коме, по његовим ријечима, једино главе могу доћи жене, заједно са још познатијим „трговцима" Дарком Шарићем и Сафетом Калићем узидао је огроман труд, новац и енергију у темеље приватне државе Црне Горе. Нова српска демократија сумња да истрага у афери „Листинг" и потрага за Шарићем, Калићем и са њима повезаним лицима очигледно служи за потребу ДПС-а како би та партија лично одала признање тим „часним људима" и уручила им захвалнице за важну патриотску дужност који су испунили 2006. године, навео је Ђукановић.
 

 


(ДАН, 13. 12. 2011.)
Датум: 13.12.2011
Close
Close