Радуновић: Вође картела смјестити иза решетака

Потпредсједник Нове српске демократије и члан парламентарног Одбора за европске интеграције Славен Радуновић истиче у изјави за „Дан” да је опозиција очекивала овакву одлуку Европског савјета.
– Јасно је да је Црна Гора од европских лидера добила условни датум преговора, с тим што ћемо морати да до јуна покажемо значајан напредак у борби против организованог криминала и уопште, да покажемо побољшања у области владавине права. За тако нешто, Европска комисија ће морати да направи специјални извјештај – истакао је Радуновић.
Истиче да тај нови документ ЕК, ако се жели прогрес, мора да констатује да је направљен додатни корак у борби против корупције и криминала.
– Упозоравали смо власт да се у раној фази мора направити тај важан корак који би довео до иза решетака вође нарко-картела у Црној Гори или људе који су означени као главни у корупционашким аферама. До сада, увијек су у питању били неки људи из другог или трећег ешалона, а очито ова порука Европског савјета јасно показује да мора доћи до хапшења главних људи – рекао је Радуновић.
 

 


(ДАН, 11. 12. 2011.)
Датум: 12.12.2011
Close
Close