Радуновић: Тим је увијек бољи од појединца

Oбилазак градилишта и остале активности, које ових дана предузима кандидат коалиције "За европску Подгорицу" Миомир Мугоша, представници опозиције оцијенили су злоупотребом функције градоначелника коју обавља. 
Кандидат за одборника колаиције "Боља Подгорица - боља Црна Гора" из Нове српске демократије Славен Радуновић истакао је да су тако нешто од Мугоше и очекивали. 
- Мугоша се понаша као шериф, а не као домаћин у овом граду. Све што је урађено представља као да је он лично урадио, односно као да је то његов лични успјех и тако понижава све оне људе који су ангажовани на тим пословима. Коалиција "Боља Подгорица - боља Црна Гора" нуди тимско управљање градом, а тим је увијек бољи од једног човјека. Ми се нећемо хвалити оним што урадимо, јер је ће то бити наша обавеза. Такође, за исти износ новца којим је Мугоша располагао, ми ћемо изградити много више - рекао је Славен Радуновић.
Одборник СНП-а у актуелном сазиву Скупштине Галвног града Јован Пејовић тврди да градоначелник уобичајено, уочи сваких избора покушава да се представи као велики градитељ Подгорице.
- По потреби, он увијек даје обећања да ће све бити завршено у роковима. Међутим, свједоци смо да се увијек када се избори заврше радници повлаче, а градилишта остају пуста - рекао је Пејовић. Кандидат за одборника опозиционе коалиције из ПзП-а Борис Марић оцјењује да се Мугошин обилазак градилишта на први поглед може тумачити као редовна активност у склопу законом предвиђених активности, али да је, с обзиром на то да је у главном граду у току предизборна кампања, ипак ријеч о злоупотреби. - У питању је још једна у низу злоупотреба положаја који тренутно заузима Миомир Мугоша. Иста ствар се дешава и када је ријеч о неким министрима и директорима предузећа - истакао је Марић. Он је навео да ће и опозиција обићи градилишта да укаже на пропусте и на то како би требало да се ради.
И носилац листе "Коалиција за Малесију" и предсједник Градске општине Тузи Смаил Чунмуљај каже да је "уобичајена пракса да господа из Главног града и државних органа уочи избора обилазе градилишта". - Aли се надам да ће свијест грађана доћи до изражаја и да неће подлећи пристицима и представљању господе као добротвора. За очекивати је и да господа из европских институција која живи, ради и дјелује у Црној Гори, мало више мотри на овакав вид притиска на грађане - рекао је Чунмуљај.

 

(ДАН, 07. 05. 2010.)Датум: 08.05.2010
Close
Close