Радуновић: Ако буде датума преговора, биће и избора

 Уколико Црна Гора 9. децембра не добије датум за почетак преговора за чланство у Европској унији, представници опозиције у црногорском парламенту сматрају да ће то бити сигнал за отварање приче о расписивању ванредних парламентарних избора. Услови за њихови одржавање стекли су се, према ријечима опозиционара, и због све теже социјално-економске ситуације у држави. Последњи парламентарни избори одржани су 29. марта 2009. године. 

– Незадовољство радника, омладине и свих грађана у Црној Гори, као и актуелна политичка ситуација, повећава шансе опозиције да на ванредним парламентарним изборима освоји власт – сматра потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић.
Он је оцијенио да ће одлука о додјељивању датума преговора Црној Гори за улазак у Европску унију директно утицати на могућност организовања ванредних избора. 
–Познајући политичку ситуацију у држави, сигуран сам да ће црногорска власт расписати ванредне изборе ако добије датум преговора и покушати да на том таласу оствари побједу. Уколико не добијемо датум преговора, шансе на ванредним изборима су им слабије – навео је Радуновић.
 
 
 
(ДАН, 30. 11. 2011.)Датум: 01.12.2011
Close
Close