Радуновић: Нова партија има теоретскe шансe да прође цензус

У Црној Гори има простора за нову партију, уколико би заинтересовала традиционалне апситенте на изборима и дио незадовољних бирача владајуће коалиције, оцијенио је потрпедсједник Нове српске демократије Славен Радуновић.

Из Форума 2010 је најављена могућност да дио његових чланова формира нову странку, а професор Милош Бешић је рекао да би нова партија могла да рачуна на десет до 15 одсто претежно грађанског бирачког тијела које је подржавало независност Црне Горе.

Радуновић је казао агенцији МИНА да га радује свака идеја у којој се исказује воља људи да преузму одговорност.

“Посебно би ме радовало уколико би нова партија могла да заузме неко мјесто на политичкој сцени које је упражњено и да анимира бираче који нијесу излазили на изборе и дио незадовољних бирача владајуће коалиције. То би био значајан допринос будуће странке свргавању режима”, казао је Радуновић.

Он сматра да нова партија има теоретски шансу да прође цензус али, како је казао, то зависи од тога који ће људи да је воде и од више фактора.

“Какав ће програм и медијски наступ да има, да ли ће имати подршку унутрашњих и спољних фактора. Не можемо да причамо о некој имагинарној партији, морали би да знамо ко ће тачно да чини ту партију и са каквим ће програмом да наступа”, појаснио је Радуновић.

Нова партија, како је оцијенио, гласове треба тражити код бирача “суверенистичке провенијенције”.

“То су бирачи незадовољни владавином Мила Ђукановића и оним што Црна Гора данас представља а што они нијесу очекивали кад су дали глас за независност”, рекао је Радуновић.
 

 


(Агенција МИНА, 29. 11. 2011.)
Датум: 29.11.2011
Close
Close