Радуновић: Власт не може да превари земље ЕУ

Посланик Нове српске демократије и члан скупштинског Одбора за међународне односе Славен Радуновић истакао да је сада потпуно јасно да власт не може да превари земље Европске уније.
Радуновић каже за „Дан” да су се, због ставова холандских и француских власти, потврдиле слутње опозиције да не може бити прогреса на путу ка ЕУ док се не крене конкретно на криминалне мреже, и корупцију.
– Тражили смо конкретне акције, знајући да наши партнери из ЕУ то очекују, и да их више не занима празна прича. Да би Црна Гора имала што више шанси, опозиција је послала позитивне сигнале ЕУ, управо како би било јасно да сви политички субјекти желе преговоре, и желе да се што прије крене у реформе везане за владавину права – рекао је Радуновић.
Он сматра да су уочи децембарске сједнице Европског савјета „врло релевантни фактори у Црној Гори, на челу са предсједником ДПС-а Милом Ђукановићем, почели да показују нервозу”.
– Све мање се из њихових изјава могло препознати да и они хоће да на прави начин уђу у приступне преговоре. То се препознало, и зато се сада ово дешава. Власт је покушала да завара ЕУ на начин на који то ради са грађанима свих ових година. Нема шта да се хапсе стрине, тетке и сестре главних људи међународног организованог криминала, морају се ухапсити и процесуирати његове вође – рекао је Радуновић.
 

 


(ДАН, 27. 11. 2011.)
Датум: 28.11.2011
Close
Close