Булајић: Суша избацује на видјело дубље проблеме

 Посланик Нове српске демократије Страхиња Булајић не искључују могућност да је притисак повећан да би Регулаторна агенција за енергетику што прије одлучила да поскупи струја.

Према информацијама “Вијести”, РАЕ ће се о захтјеву ЕПЦГ да струја поскупи изјаснити “у најкраћем могућем року”, без обзира што је до 18. децембра законски рок за одлучивање. Сазнајемо да је ЕПЦГ доставила РАЕ додатне податке за одлучивање по захтјеву, који тежи новогодишњем поскупљењу струје.
Булајић наглашава да суша само избацује на видјело много дубље проблеме Црне Горе због бруталног односа Владе према привреди, посебно енергетици о којој одлучује као да је "недоношче".
"Хидролошка ситуација је јако лоша. Не би дошло до овога да се на вријеме добро планирало и да је држава вукла праве потезе у редосљеду валоризације енергетског потенцијала", оцијенио је Булајић, истичући приоритет у градњу ХЕ Крушево, другог блока термоцентрале и треће ТЕ на Маочу.
Он сматра да је позив да КАП и Жељезара драстично смање потрошњу струје доказ "чисте неспособности да набаве недостајуће количине струје", позивајући Владу да реалним и појачаним субвенцијама предуприједи скок цијена, које већина грађана не може издражати.
Црна Гора набавља дневно додатних око 20 до 25 одсто струје, колико је прекорачена планирана потрошња.
 
 
 
(Вијести, 26. 11. 2011.)Датум: 26.11.2011
Close
Close