Радуновић: Некоректно организовање трибина о НАТО-у

Потпредсједник Нове српске демократије (НОВА) Славен Радуновић, сматра да је некоректно што Влада улаже заједнички новац свих грађана у организовање трибина о евроатлантским интеграцијама, које их, како је оцијенио, не интересују.
Влада ове седмице у седам градова организује серију трибина о евроатлантским интеграцијама.
Радуновић је казао агенцији МИНА, да сва истраживања која се баве питањем уласка Црне Горе у НАТО, показују да се апсолутна већина грађана не слаже са идејом да постане пуноправна чланица тог савеза.
“То се не уклапа у планове Ђукановића (Мила), којем би највише одговарало да Црна Гора што прије постане чланица ове безбједносне алијансе, а што касније или никад чланица ЕУ. Ову серију про-НАТО трибина треба посматрати кроз ту призму”, навео је Радуновић.
Он сматра је за Црну Гору идеалан војно-неутралан статус, и подјсећа да је НОВА “најчвршћи” противник уласка у НАТО.
“Одлука о евентуалном пуноправном чланству у тој војној организацији треба да буде донесена на референдуму. Спремни смо да окупимо све истомишљенике у блок, који би се аргументовано супроставио присталицама НАТО интеграција”, рекао је Радуновић.
Према његовим ријечима, Влада би у случају организовања референдума морала да обезбиједи новац за обије групације. “Како би имали колико-толико фер референдум”.
Радуновић је казао да НОВА нема средства да самостално организује “анти-кампању”.
Он сматра да у парламенту не постоји могућност да се за одлуку о приступању НАТО-у обезбиједи двотрећинска већина.
“Све опозиционе странке се залажу да се та одлука донесе на референдуму. И Покрет за Промјене, као једина опозициона партија која сматра да Црна Гора треба уђе у НАТО, снажно противи идеји да се у Скупштини гласа о тако важној одлуци”, рекао је Радуновић.
 

 


(Агенција МИНА, 08. 11. 2011.)
Датум: 08.11.2011
Close
Close