Радуновић: Лукшић спреман да се због ЕУ конфронтира са Ђукановићем

Потпредсједник Нове српске странке Славен Радуновић поздравио је у изјави за Портал Аналитика став црногорског премијера Игора Лукшића да предсједник ДПС-а Мило Ђукановић чак и када би то хтио, не може одлучити да се одустане од ЕУ и НАТО, наводећи да је овом изјавом Лукшић јасно рекао да пут ка ЕУ нема алтернативу.
- Могу да изразим задовољство Лукшићевим ставом, јер је у питању неуобичајено храбар став за блиске сараднике Мила Ђукановића. Свако ко жели да види какве је поруке послао премијер Лукшић има прилику да то види, и ставови су чак и врло експлицитније изражени него што смо то очекивали, каже Радуновић.
Предсједник Владе Игор Лукшић казао је да ДПС партијски програм обавезује да Црну Гору води ка чланству у ЕУ и НАТО и да шеф партије Мило Ђукановић, чак и када би то хтио, не може одлучити да се одустане од од тих стратешких циљева.
Радуновић додаје да је Лукшић у неколико одговора јасно ставио до знања да му је приоритет европски пут Црне Горе.
- Лукшић је дефинитивно изабрао свој пут развоја Црне Горе и навео да неће дозволити да му се неко па чак и предсједник партије у то мијеша више него што је то пристојно, каже Радуновић.
Радуновић је додао да се Лукшић на извјестан оградио од антиевропских ставова који су се могли чути у ДПС-у.
- Лукшић је јасно рекао да пут ка ЕУ нема алтернативу и поновио да је то ствар кључних партијских докумената и да нико па ни Ђукановић не може да их скрене са тог пута.То је јасно порука да је Лукшић одлучио да кормилари бродом који му је дат на управљање.Уколико је Ђукановић мислио да га заустави на путу ка ЕУ, Лукшић му је ставио до знања да то неће проћи без посљедица. Лукшић је ријешио да уђе у борбу за политичку позицију мало отвореније него што смо то очекивали, казао је Радуновић.
Славен Радуновић није желио да коментарише став предсједника клуба посланика СНП-а Александра Дамјановића да он и лидер Покрета за промјене припадају истој ‘’политичкој школи’’.
- Немам коментар на ту изјаву, рекао је Радуновић.
 

 


(Портал Аналитика, 07. 11. 2011.)
Датум: 07.11.2011
Close
Close