Лабудовић: Параноја предсједника ДПС-а

 Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић оптужио је лидера ДПС-а Мила Ђукановића да нападима на опозицију и сталним указивањима на дешавања с краја 90-их година жели да сакрије, како је казао, своју срамну улогу у том периоду. 

С друге стране, предсједник Скупштине Ранко Кривокапић тврдњу шефа ДПС-а да се међу посланицима налази и освједочени наркоман не доживљава као увреду на рачун парламента, већ као понављање раније саопштених тврдњи.
Лабудовић је оцијенио да ДПС нема довољно општинских одбора да би омогућио свом шефу да испољи све своје фрустрације, породичне и личне. Сматра да Ђукановићеву савјест тишти много тога и када је у питању кривична одговорност. 
– Све оно у чему је Ђукановић учествовао и чему је кумовао, а тога је много, сада покушава да пребаци на леђа других. Занимљиво је када о патриотизму, моралу и политичкој доследности говори профил личности попут Мила Ђукановића. Тај човјек је небројено пута издао оно за шта се залагао само да би њему било боље – рекао је Лабудовић. 
Он је нагласио да се за вријеме бомбардовања НАТО-а 1999. године нико из опозиције није повукао ниједан потез који би имао за циљ да наруши мир у Црној Гори. Посланик Нове тврди да је једина „опасност” која је тада постојала била могућност да Ђукановић буде политички поражен и збачен са власти. 
– У вријеме када се бранила држава, он се налазио на страни агресора, и зна да му народ то није заборавио, па покушава да се оправда неком фантомском опасношћу која је пријетила Црној Гори од Седмог батаљона, као да је то била формација с Марса, а не формација састављена од људи одавде, који овдје живе и дан-данас, и не знам за чији интерес би ударили на сопствене домове, на сопствену браћу и родитеље. То је будалаштина. То говори о дубини параноје Мила Ђукановића – сматра Лабудовић.
 
 
 
(ДАН, 01. 11. 2011.)Датум: 01.11.2011
Close
Close