Алексић: Манипулације Ромима константа политике ДПС-а

Извршни одбор Националног савјета Рома и Египћана у Црној Гори изјасниће се наредних дана о чланству Исена Гашија у подгоричком одбору ДПС-а, рекао је потпредсједник тог савјета Мухамед Уковић. С друге стране, представници опозиције саопштили су да није изненађење што координатори ДПС-а за ромску популацију који су учествовали у аферама са давањем држављанства и куповином личних карата и формално приступају партији Мила Ђукановића.
Посланик Нове српске демократије и члан парламентарног одбора за људска права и слободе Будимир Алексић оцијенио је да именовање Гашија није никакво изненађење и да је то потпуно нормално, с обзиром на све што се дешава.
– Позната је манипулација власти када је у питању ромска заједница. То се дешава у свим градовима. Познато је и да је на прошлом попису становништва 25.000 грађана ромске националности уписано међу националне Црногорце који говоре црногорским језиком – навео је Алексић у изјави за наш лист.
Он је подсјетио да се то дешавало и на посљедњем попису становништва у Црној Гори, уз оцјену да су манипулације Ромима константа политике Ђукановићевог ДПС-а.
– Неко ко иступа у име ромске популације, из Националног савјета, наравно да координира све те активности са режимом и отуда је њему мјесто у ДПС-у, јер ДПС иза свега тога стоји, иза свих тих афера и манипулација. Сви се сјећамо чувених афера са добијањем држављанства и куповином личних карата, па је слика потпуна. Координатор ДПС-а, онај за кога сви знамо да ради за ту партију, сада је члан њеног подгоричког одбора, тако да ту нема ништа чудно – каже Алексић.
 


(ДАН, 31. 10. 2011.)
Датум: 01.11.2011
Close
Close