Лабудовић: Административни одбор ће се држати принципа

 

 
Административни одбор на сједници заказаној за 19. октобар највјероватније неће усвојити захтјев за скидање имунитета министру унутрашњих послова Ивану Брајовићу. 
Предсједник Одбора Радивоје Никчевић рекао је да је државни тужилац раније одбацио пријаву против министра, а да је вишегодишњи став тог скупштинског радног тијела да се у таквим случајевима не одобрава вођење кривичног поступка.
Замјеник предсједника Одбора Емило Лабудовић подсјетио је да је то радно тијело истрајавало на неодобравању скидања имунитета и док је клевета била инкриминисана као кривично дјело.
- Клевета је сада декриминализована и било би глупо да сви буду ослобођени кривичне одговорности за то дјело осим посланика. Наравно, посланици не клевећу, већ износе своје политичке ставове који су понекад за некога непријатни - оцијенио је он.
И у наставку рада Одбора по питању имунитета, наглашава он, другачије ће бити третирани захтјеви за одобравање вођења кривичних поступака за злоупотребу службеног положаја, организовани криминал, корупцију...
- То је нешто сасвим друго. Држаћемо се и даље строго принципа да нико не смије и не може бити повлашћен због чињенице да обавља било коју, па и посланичку функцију - закључио је Лабудовић.
 
 
 
(ДАН, 14. 10. 2011.)Датум: 15.10.2011
Close
Close