Радуновић: Нестаје виртуелна црногорска стварност

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић сматра да је ово важан дан за цијели регион, не само за Црну Гору.

Њега посебно радују вијести везане за Србију, јер, како је објаснио, кроз приступање Србије види неку врсту брисања граница између Србије и Црне Горе, »које су исцртали политичари«. »Тако да ће се временом све земље региона укључити у ЕУ и на тај начин ће се процес разграђивања овог региона зауставити«.

Према његовим ријечима, грађани Црне Горе треба да знају да нас тек очекују болни процеси.

»Нестаје виртуелна црногорска стварност, почињемо да се сукобљавамо са озбиљним проблемима. Драго нам је што ће се почети са поглављима 23 и 24, јер су те области највећи проблеми у Црној Гори«, поручио је Радуновић.

Он је рекао и да ћемо имати извјесних трошкова на које грађани Црне Горе нијесу научили, а то је, у еколошком смислу, озбиљан процес оздрављења Црне Горе.

»Мораће да се улажу новци у неке пројекте на које досад нијесмо научили, затим додатно стезање каиша у државној администрацији, отпуштање људи, али то је престанак виртуелне слике Црне Горе и долазак у реланост, која што прије дође, боље је за све грађане«, поручио је Радуновић.

Он је оцијенио да је опозиција дала велики допринос свему томе.

»Мало смо ми зажмурили на једно око, мало је ЕК прогледала кроз прсте, али мислим да је то начин, што прије почнемо преговоре, прије ћемо почети и да рјешавамо проблеме«, закључио је Радуновић.

 


(Агенција МИНА)
Датум: 13.10.2011
Close
Close