Алексић: Црна Гора је земља безакоња

 Министарство унутрашњих послова одбило је захтјев подгоричког пароха Велибора Џомића, координатора Митрополиције црногорско-приморске, за одобрење привременог боравка у Црној Гори уз образложење да постоје сметње које се односе на националну безбједност и јавни поредак и забранило улазак у Црну Гору. Тиме је МУП прогласио свештеника Митрополије за државног непријатеља без образложења о којим безбједносним сметњама је ријеч и зашто није дало боравишно одобрење с обзиром да Џомић живи и ради у Црној Гори пуних 17 година. 

Функционер Нове српске демократије Будимир Алексић оцијенио је да је Џомићев случај само наставак прогона Српске православне цркве у Црној Гори, земљи која је држава безакоња и правног хаоса. 
- Сваки грађанин Црне Горе за кога власт процијени да је неподобан са становишта интереса владајућих странака и власти може да буде санкционисан на начин да је опасан по националну безбједност при чему власт нема ни једну обавезу да да било какву аргументацију да је то заиста тако. Према томе, та чињеница потврђује да је овдје ријеч о једном тоталитарном режиму који не суди по европским него по вољи владајућих странака спремних да све оне за које мисли да су неподобни да може да их подведе под тај фамозни члан закона и да им на тај начин ускрати основна људска права - сматра Алексић. 
Он сматра да би јавност требало обавијестити, јер је како подвлачи врло интересантна тема, да ли је неко од вехабија из Црне Горе протјеран, санкционисан или подведен под категорију да је опасан за националну безбједност с обзиром да су медији о њиховим активностима обавјештавали јавност.
 
 
 
(ДАН, 09. 10. 2011.)Датум: 09.10.2011
Close
Close