Радуновић: Општа подршка евроинтеграцијама

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић оцијенио је у изјави за Портал Аналитика да Декларација и препоруке, коју су донијели чланови Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање заједничког тијела европског и парламента Црне Горе, показује да су евроинтеграције процес који подржавају све странке, укључујући и ДПС.
- Предомишљање које се задњих дана наслућује у изјавама предсједника ове партије, очигледно није још захватило њихове парламентарне представнике. По њиховом понашању у Бриселу, рекло би се и да неће. Надам се да ће им, уколико буду морали да бирају, интерес грађана Црне Горе бити приоритет у односу на интерес Мила Ђукановића, рекао је Радуновић за Портал Аналитика
Радуновић је казао да је ''врло задовољан'' усвојеном Декларацијом.
- Она је, наравно, плод компромиса и као таква садржи неке детаље који нам више, али и неке, који нам мање одговарају. Посебно ме радује што смо успјели да из Предлога декларације избришемо тачку којом се поздравља успјешно спроведени попис, јер је то био начин, да се на мала врата издејствује признање његових резултата од свих релевантних странака. Као што знате, Нова српска демократија је чак поднијела кривичну пријаву против директорице Монтстата, због онемогућавања њеног експерта да изврши контролу на квалитетан начин, каже Радуновић.
Потпредсједник НОВЕ је подсјетио да су нагласили и забринутост због недовољног напретка црногорских власти у обезбјеђивању слободе изражавања у медијима, као и задовољство иницијативама Владе и опозиционих партија, како би се кроз промјене Устава ишло ка обезбјеђивању политичке неутралности и на заслугама заснованом избору чланова судског и тужилачког савјета, као и јачању независности, ефикасности и одговорности судија и тужилаца.
- Истакао бих и чињеницу да је ПОСП закључио да је потребно да Скупштина ојача надзор над органима и институцијама надлежним за борбу против корупције и организованог криминала, што ми из Нове тражимо мјесецима, кроз наш захтјев да се установи Одбор за надгледање борбе против организованог криминала и корупције, закључио је Радуновић.
 

 


(Портал Аналитика, 06. 10. 2011.)
Датум: 07.10.2011
Close
Close