Ђукановић: Новца има, али је неправедно распоређен

Тек након масовних протеста и најаве да ће 21. маја доћи пред сједиште извршне власти у Подгорици како би тражили своја права, Влада Црне Горе пронашла је какво-такво привремено решење за раднике никшићког Техностила. Прије тога, док су штрајковали глађу, решење се није назирало, иако је, придружујући се захтјевима запослених, опозиција Владу позивала да омогући да им се исплате заостала примања и врате покрадене машине. Захтијевана је и смјена Владе на челу са премијером Милом Ђукановићем. Влада је и проблеме радника КАП-а кренула да решава тек када су одлучили да ствар преузму у своје руке и заузели управну зграду.

Предсједник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ђукановић истиче да се сада показало да је потпуно тачна њихова теза да у Црној Гори новца има, али да је неправедно распоређен.

-Влада зна да ће ускоро избори и покушава да сервисира потраживања радника. Показало се да новца има, али да је он код криминалаца и мафијаша. Радници само треба да изврше притисак на Владу да тај новац правилно распореди. Позивамо Владу да ријеши проблеме и радника у осталим општинама, казао је он.

Раднике из свих општина којима послодавци дугују новац Ђукановић је позвао да обрате Влади ,,на примјерен начин, који она очигледно једино разумије''.

 

(ДАН, 03. 05. 2010.)

 

 

 

 
Датум: 03.05.2010
Close
Close