Алексић: Меденица је увреда за правну струку

Члан скупштинског Одбора за политички систем и правосуђе и посланик Нове српске демократије Будимир Алексић сматра да је Весна Меденица увреда за правну струку.
- То што је она изговорила у Колашину најбоље говори о стању у правосуђу на чијем је челу Меденица. То показује да је она посвећена само интересима своје партије и да је некомпетентна што се тиче струке. Њено понашање је слика и прилика правосуђа у овој земљи, поручио је Алексић, додајући да ће се њеним понашањем и уопште стањем у правосуђу позабавити и скупштински одбор.
- Она потпуно отворено каже да жали за стаљинистичким временима у којима би критичаре правосуђа слала на Голи оток. Пошто није у прилици да то ради, онда на најпримитивнији и најприземнији начин псује и вријеђа. Меденица је слика и прилика правосуђа у Црној Гори и ове њене ријечи боље говоре о стању у правосуђу него све досадашње анализе страних извјештача, истакао је Алексић.
Нервозу и фрустрације код Весне Меденице изазвала је серија чланака у Дану о „грешкама" судија Вишег суда у Подгорици због којих су доведени у питање најзначајнији судски процеси, као што је убиство полицијског функционера Славољуба Шћекића и шверц 2,5 тона сканка. Посебну нервозу код Меденице је изазвала и серија чланака о незаконитом понашању предсједника Вишег суда Мушике Дујовића у предмету „Јадранска стража".
 

 


(ДАН, 03. 10. 2011.)
Датум: 03.10.2011
Close
Close