Радуновић: Сви знају да криминал кочи Црну Гору

 Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић указује да је јасно "да је и самој Влади веома блиска могућност да ће евентуално добијање датума преговора бити условљено појачаном борбом против криминала и корупције".

Радуновић каже да је Душко Марковић малтене недвосмислено ставио до знања са каквим се проблемима суочавамо за добијање датума преговора. Главни разлог је, како упозорава, недовољно ефикасна борба против организованог криминала и корупције.
- Да он то није рекао, то бисмо ми знали. То зна цијела Црна Гора, и свако ко прати овај процес. Неки људи у владајућој ДПС највјероватније су кривци за тако нешто и онемогућавају органе који су задужени за сузбијање криминала и корупције да свој посао раде на ефикасан начин - навео је Радуновић. 
Посланик Нове указује да су организовани криминал и корупција уско повезани проблеми, то јест, "људи из криминала су задужени да шире корупцију тако што корумпирају доносиоце одлука". 
- Након свега, јасно је да је и самој Влади блиска могућност да ће евентуално добијање датума преговора бити условљено појачном борбом против криминала и корупције, и за такав епилог, припрема се јавно мњење у Црној Гори. Вјероватно то неће да буде једини услов, биће их још, али ће овај бити подвучен, и то све у ситуацији да уопште добијемо датум преговора - закључио је Радуновић.
 
 
 
(ДАН, 01. 10. 2011.)Датум: 02.10.2011
Close
Close