Алексић: Власт тежи да направи медијско једноумље

 
Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић наводи да су ријеч о слободи медија дале све релевантне међународне организације, које нас сврставају на само дно љествице. 
-На то указује и посљедњи извјештај „Фридом хауса". Свима је јасно да црногорске власти теже да направе тотално медијско једноумље. Јавни сервис, који ми плаћамо, идеолошки је и партијски медиј који брани владајућу фамилију и организовани криминал. Тужбама и разним другим притисцима власт покушава да од слободних и независних медија направи своје партијске билтене, који би функционисали као 1948. године, гдје се противници власти представљају као противници народа - оцијенио је Алексић.
Он је додао и да су полицијска репресија и медијска манипулација држале овај режим на власти посљедњих 20година.
 -Стање медијских слобода у Црној Гори је непримјерено 21. вијеку. Државни медији у Црној Гори су примјер на којем ће се људи учити како не треба радити. Они се не могу поредити ни са ким у свијету, то не памти ни историја комунистичких тоталитарних режима. Ко није ту, ко то не прати не би вјеровао. Овдје слободне новинаре, као што је био Душко Јовановић убијају, пребијају, туже и на све могуће начине их ометају да разоткрију мрак у Црној Гори казао је Алексић.
 
(ДАН, 03. 05. 2010.)
 Датум: 03.05.2010
Close
Close