Радуновић: Ништа од датума преговора

 Одлука њемачког министра спољних послова Гвида Вестервелеа да избјегне сусрет са црногорским премијером Игором Лукшићем могла би да представља најаву да Црна Гора 12. октобра неће добити датум преговора, оцијенили су саговорници "Дана", указујући на значај државе Њемачке у Европској унији.

Члан скупштинског Одбора за међународне односе и посланик Нове српске демократије Славен Радуновић, коментаришући изостанак најављеног састанка, казао је да ту странку уопште не чуди овакав однос званичне Њемачке према црногорској власти.
Како је навео, чуди овакав однос према Лукшићу "кога смо сматрали за човјека који може да поправи односе између Црне Горе и Њемачке, које је недемократским понашањем нарушила актуелна власт.
- Избјегавање Вестервелеа да се састане са Игором Лукшићем, нажалост по све грађане, могло би да буде најава извјештаја Европске комисије 12. октобра, у којем Црна Гора вјероватно неће добити датум преговора. Волио бих да се варам, али ово је један од дипломатских начина да се некоме пошаље таква порука. Надам се да сам је ја слабо схватио - рекао је Радуновић.
 
 
 
(ДАН, 26. 09. 2011.)Датум: 26.09.2011
Close
Close