Радуновић: Ђукановић би поново да се игра политике

 Под насловом Тајна Вечера: Кривокапић и Ђукановић са браниоцима националног идентитета, подгоричка штампа објавила је како су се у четвртак увече у подгоричкој Вили Горица састали 20-ак јавних личност из академија наука, са Универзитета Црне Горе, из свијета културе и медија.

То што на састанак није позван предсједник Филип Вујановић, који се својим контроверзним изјавама о државним симболима све  више замјера Социјалдемократама, и то што је организован у тренутку када у земљи није премијер Игор Лукшић, за Славена Радуновића из Нове српске демократије довољно је индикативан податак који, по њему, говори о скривеним намјерама његових учесника.
"Основна порука скупа је дефинитивно да се господину Лукшићу, који се тренутно налази у Њујорку, као и непозивање господина Филипа Вујановића и Светозара Маровића, да им се пошаље порука да хард лајнери на црногорској политичкој сцени не желе да одустану од даљег обесправљивања дијела грађана Црне Горе. Прича се овдје наводно о идентитетским питањима, а иза свега је порука да без Мила Ђукановића Црна Гора не може да опстане. Ово је први чин у позоришној представи враћања Мила Ђукановића на политичку сцену Црне Горе. Потпуно је јасно да је одмор потпуно досадио господину Ђукановићу и да би да се поново игра политике на јавној сцени", тврди Радуновић.
 
 
 
(Радио Слободна Европа, 24. 09. 2011.)Датум: 24.09.2011
Close
Close