Алексић: Изграђују Црну Гору као партијску државу

Најновија "појачања" у кабинетима предсједника парламента и СДП-а Ранка Кривокапића, и потпредсједника Владе Црне Горе и СДП-а Вујице Лазовића, омогући ће да њих двојица имају чак 15 савјетника и помоћника. За опозицију дилеме нема - у питању је злоупотреба буџета од стране Кривокапића и Лазовића, и додатак политизацији државне управе.
Из угла посланика Нове српске демократије Будимира Алексића, јасно је да СДП, односно Кривокапић и Лазовић, налазе ухљебљење за партијске кадрове. Он каже да га именовања кадрова СДП-а на функције у државној управи "подсјећају на додјеле борачких пензија након Другог свјетског рата".
- Тако људи који су заслужни за црногорски идеолошки пројекат, тј. за СДП и њену политичку платформу, добијају привилегована радна мјеста, на рачун пореских обвезника. Ово потврђује наводе да се Црна Гора изграђује као партијска држава, и да се без страначке књижице и не може наћи посао у органима државне управе. То СДП јасно демонстрира, и чини ми се да их баш и не интересује шта ће рећи јавно мњење - казао је Алексић за "Дан".

 

 


(ДАН, 21. 09. 2011.)
Датум: 22.09.2011
Close
Close