Радуновић: Актуелна химна не завређује да буде свечана пјесма државе

Функционер Нове српске демократије Славен Радуновић казао је да је Филип Вујановић и до сада показивао такав однос према химни, само „што можда није схваћен на прави начин“.
- Потпуно је јасно шта је рекао Вујановић на једини начин на који он као предсједник државе може то да каже. Он не може да буде отворен као што може да буде политичар из опозиције. По мом мишљењу, он је само рекао нешто сви у Црној Гори знамо - да је посљедње двије строфе написао човјек осуђен за ратне злочине - Секула Дрљевић - казао је Радуновић.
Он је додао да је познато да је Нова незадовољна због начина на који је донешена химна у вријеме када је опозиција бојкотовала парламент, али и због аутора посљедње двије строфе.
- Мени лично то нијесу једине двије ствари које сметају. Химна ми се не свиђа у музичком смислу и мислим да не завређује да буде свечана пјесма државе - казао је Радуновић.
Он је оцијенио да је химна „,Ој, свјетла мајска зоро‘ искључиво изабрана јер су промотери оваквих симбола у Уставу жељели да нађу мотиве који ће да раздвајају, а не спајају Црну Гору“.
 

 


(Побједа, 20. 09. 2011.)
Датум: 20.09.2011
Close
Close