Лабудовић: Преговарати се мора

Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић истакао је да без рјешења питања на којима инсистира опозиција, нема испуњавања услова који су неопходни за добијање датума преговора са ЕУ.
- Искрено се надам да је власт то схватила и да је вријеме њихових ултиматума, уцјена и превара, дефинитивно прошло. На основу те спознаје, али и инпута са стране, надам се да су схватили да се мора преговарати. С друге стране скептичан сам колико им се може вјеровати, јер смо већ раније видјели колико држе до потписа и обећања - подвукао је Лабудовић у изјави за "Дан".
Он је навео да су лидери опозиционих странака спремни да опет понуде Лукшићу прилику да покаже да је спреман на дијалог.
- Ако то не уради, остаје наше опредјељење да не гласамо за изборни закон, који је лажно наметнут као кључни услов за добијање преговора са ЕУ. Премијер, али и укупна јавност, треба да буду свјесни да ово није једина двотрећинска већина која треба да се обезбиједи. На прагу смо усвајања уставних амандмана па ако нас једном, којим случајем и пређу, што ме не би изненадило, нека забораве да ће имати небројено прилика да поново покажу јесу ли спремни за договор. У противном, нека то рјешавају сами, без нас - казао је Лабудовић.
 

 


(ДАН, 04. 09. 2011.)
Датум: 05.09.2011
Close
Close