Радуновић: Очекујемо договор

Црногорски премијер Игор Лукшић разговараће сјутра поново са лидерима Социјалистичке народне партије, Нове српске демократије и Покрета за промјене - Срђаном Милићем, Андријом Мандићем и Небојшом Медојевићем.

Премијер је заказао састанак да би се упознао са детаљима предлога лидера Покрета Небојше Медојевића да се наставни програм зове ''матерњи језик и књижевност'', као и да се разјасни да ли је то јединствени предлог цијеле опозиције.

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић за Антену М каже да очекује да сјутра буде постигнут договор, иако не искључује могућност да НОВА саопшти још неке захтјеве:

‘’Ово рјешење које је предложио господин Медојевић, а које подразумијева изучавање матерњег језика и књижевности, дјелује као да задовољава одлуку Главног одбора Нове српске демократије. Наравно, преговори су ствар гдје може да дође и до одређених помјерања. Ми би, наравно, имали још неке захтјеве, али то бих оставио за понедјељак. Уосталом, четири су преговарача, и уколико би сваки имао свој захтјев, тешко би дошло до споразума. Овако је отприлике све искристалисано, отприлике у овом правцу о којем ја говорим, тако да очекујемо договор у понедјељак.’’

Радуновић није желио да говори о томе што би могли да буду нови захтјеви НОВЕ:

‘’Не бих желио ни на један начин да утичем на лош ток преговора, пошто је Новој српској демократији циљ да дође до договора, да се српски језик изједначи са црногорским по правима, да језичка већина добије макар статус који има језичка мањина. Нама је то циљ, и ја не бих желио ни на један начин, било каквом својом изјавом да покварим евентуални договор, тако да бих све остало оставио предсједницима ове три странке и предсједнику Владе за понедјељак, па се надам да ће нас све обрадовати.’’

 


(Антена М, 04. 09. 2011.)
Датум: 04.09.2011
Close
Close