Радуновић: Опозиција одавно није била у бољој позицији

Опозиција се нада да је премијер Игор Лукшић био озбиљан када је говорио о могућности организовања ванредних парламентарних избора јер опозиционе странке одавно нијесу биле у бољој позицији да побиједе власт, сматрају у Новој српској демократији (НОВА).
Дан је објавио да је Лукшић на састанку са лидерима опозиције, на којем није постигнут договор о положају српског језика у наставно-образовном процесу, саопштио да су ванредни парламентарни избори једино преостало рјешење.
»Ми из опозиције се надамо да је премијер био озбиљан и да ће доћи до ванредних парламентарних избора. Мислим да одавно нијесмо били у бољој ситуацији да свргнемо режим, јер толико нагомиланих проблема у једној држави ће олакшати посао опозицији«, казао је агенцији МИНА, потпредсједник НОВЕ, Славен Радуновић.

Радуновић је казао да његова партија премијеров предлог види каом како је рекао, вађење Лукшића из ситуације коју је сам направио, јер није добро руководио преговорима.

Он сматра да је Лукшић дошао у ситуацију да с једне стране има Социјалдемократску партију (СДП) и тврдо крило Демократске партије социјалиста (ДПС), који су неспремни за било какав договор са опозицијом и грађанима, посебно оним који говоре српским језиком.

“И са друге стране са својим већ истакнутим преговарачким позицијама које није могао да одржи у оквиру своје партије”, казао је Радуновић.

Он је рекао да најаву нових избора ДПС-а види као свјесну жељу да се пробију рокови Европске уније, скрене пажња са главних проблема-организованог криминала и корупције и тако успори Црну Гору ка путу евроинтеграција.

»То нас само увјерава у чињеницу, коју смо више пута истакли, а то је да није српски језик проблем ДПС-а и СДП-а, већ је њихов највећи проблем борба против организованог криминала и корупције», рекао је он,

Радуновић је поручио да је НОВА мотивисана за изборе и да у тој странци сматрајуе да ће им грађание помоћи »да се заједно ослободимо јарма ДПС-СДП коалиције и да са осталим народима Европе градимо европску будућност«.
 

 (Агенција МИНА, 24. 08. 2011.)
Датум: 24.08.2011
Close
Close