Радуновић: Влада да покаже више озбиљности

Представници опозиције и цивилног сектора оцијенили су да накнадно тумачење извршне власти у вези са договором са опозицијом о српском језику доводи у питање преговарачки капацитет црногорске владе за разговоре о чланству са Европском унијом.
Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић казао је да се нада да ће Влада, уколико Црна Гора добије датум преговора, показати више озбиљности него у досадашњим преговорима са опозицијом.
- Влада није испољавала никакву жељу да исправи грешке из прошлости везано за српски језик и држављане Црне Горе све док није била притиснута, што аргументима, што рукама које треба да буду подигнуте у парламенту од стране опозиције. Ваљда ће из овога извући поуку и, када буду улазили у озбиљније преговоре са ЕУ, размотрити на вријеме све аспекте, те да ће испунити оно што обећају - наводи Радуновић.
Захтијева од Владе да у будуће преговоре укључи све релевантне факторе.
- То значи да треба да укључи људе из опозиције, јер они желе да дају свој допринос, а поред њих и људе из разних организација и институција који имају адекватан ниво знања и интересовања за тај процес. Надам се да се неће поновити пракса из претходног периода. Влада не смије више уговорно да чува ни подакте ни уговоре које направи са ЕУ, јер се они тичу свих грађана Црне Горе. Што више грађана Црне Горе буде упознато са детаљима преговора, то ће тај процес да буде транспарентнији - поручује Радуновић.

 


(ДАН, 23. 08. 2011.)
Датум: 24.08.2011
Close
Close