Алексић: Цивилизацијска тековина је да свако има право на гроб

Функционер Нове српске демократије Будимир Алексић каже да недавни предлог те партије да држава Црна Гора подигне споменике четничким вођама не значи да НОВА баштини искључиво традицију четничког покрета.
Алексић за Антену М каже да то није био смисао ни порука саопштења, у којем су затражили споменике за четничког команданта Павла Ђуришића, четничког пуковника Баја Станишића и капетана Јакова Кусовца.
Саопштење са таквим захтјевом потписао је члан Главног одбора Нове српске демократије Горан Киковић, а Алексић додаје:
‘’Мислим, нема шта, ја могу само да потпишем то што је Киковић рекао. Рецимо, што ми овакво питање нисте поставили: Да ли Влада Црне Горе, обавезујући се уговором њеног министра Роћена и Вестервелеа да се сахране војници њемачког Вермахта, слави фашизам у Европи?’’
Подсјећамо, шефови дипломатије Црне Горе и Њемачке, Милан Роћен и Гвидо Вестервеле, потписали су недавно Споразум о гробовима њемачких војника страдалих у ратовима.
Алексић истиче да је Нова српска демократија хришћанска, европска, конзервативна и демократска странка, те да због тога желе споменике Павлу Ђуришићу, Бају Станишићу, Јакову Кусовцу и, како кажу, другим официрима и војницима Југословенске војске у отаџбини:
‘’Ми смо се декларисали да сматрамо да свако има право на гроб и да је то цивилизацијска тековина. Дакле, и њемачки војници, фашистички војници и војници свих војски откад постоји свијет и човјек у њему, припадници свих војски у историји људског рода имају право на гроб. То ми сматрамо као хришћанска, европска, конзервативна и демократска странка.’’
 

 


(Антена М, 21. 08. 2011.)
Датум: 22.08.2011
Close
Close